Έκφραση Μαθητών

Αρχική σελίδα Δραστηριότητες Εκδρομές Πενθήμερη εκδρομή στην Ιταλία

Πενθήμερη εκδρομή στην Ιταλία

Η φετινή πολυήμερη εκδρομή της Γ΄ τάξης του Λυκείου μας πραγματοποιήθηκε στην Ιταλία, το διάστημα από 2 έως 8 Μαρτίου 2017. Μας δόθηκε η δυνατότητα να θαυμάσουμε κάποια από τα σημαντικότερα έργα ζωγραφικής, γλυπτικής και αρχιτεκτονικής παγκοσμίως, να γνωρίσουμε την ιστορία της Ιταλίας, και να γεμίσουμε με αρώματα, γεύσεις και εικόνες που χαρακτηρίζουν αυτήν τη χώρα.

Το ταξίδι μας ξεκίνησε από τη Ρώμη. Επισκεφτήκαμε το Τραστέβερε, την Piazza di Spagna, την Piazza del Popolo, την Fontana di Trevi, το Πάνθεον, τα Μουσεία του Βατικανού, την εκκλησία του Αγίου Πέτρου, το Κολοσσαίο, το Campidoglio, την Piazza Navona, το Campo di Fiori και πολλά πολλά ακόμη...

Στη συνέχεια, και ξεκινώντας το ταξίδι μας προς Φλωρεντία, επισκεφτήκαμε την Σιένα, που μας ενθουσίασε, παρά τη βροχή! Περπατήσαμε στα γραφικά δρομάκια και επισκεφτήκαμε σημαντικά μνημεία της πόλης.

Πρώτη μας στάση με την άφιξή μας στη Φλωρεντία ήταν τα μουσεία Ουφίτσι. Ακολούθησαν ο καθεδρικός ναός της πόλης, το βαφτιστήριο, καθώς και άλλες σημαντικές εκκλησίες, με σπουδαία έργα τέχνης, αλλά και βόλτα στην πόλη.

Η τελευταία μέρα της εκδρομής ήταν αφιερωμένη στη Βενετία. Επίσκεψη στην ορθόδοξη εκκλησία, σε εργαστήριο κατασκευής μουράνο, στην PiazzaSanMarco και τη διάσημη πλατεία, βόλτες στις γέφυρες και πολλές φωτογραφίες!

Μια μικρή γεύση από την εκδρομή μας προσπαθήσαμε να αποτυπώσουμε στο παρακάτω βίντεο...με την ευχή πάντα αυτά τα πρόσωπα να είναι χαρούμενα και να εμπλουτίζουν τη ζωή τους με νέες εμπειρίες. 'Οπως λέμε και στο βίντεο, arrivederci!